Уважаеми директори, Скъпи учители,  Мили деца и ученици, Днес, в най-тържествения ден

...
Уважаеми директори,
Скъпи учители, 
Мили деца и ученици, Днес, в най-тържествения ден
Коментари Харесай

Кметът на Берковица поздрави учители и ученици по случай първия учебен ден

Уважаеми шефове,
Скъпи учители, 
Мили деца и възпитаници,

Днес, в най-тържествения ден за българското обучение, приемете моите поздрави във връзка първия образователен ден. На всеки 15 септември Вие, учителите, поемате по пътя на науката дружно със своите възпитаници. И няма значение дали въвеждате в света на родното четмо и писмо, надграждате, възраждате или осъвременявате,  винаги вашите инициативи ви водят до това ходило по стълбицата на знанието, с което всички се гордеем. Стъпалото на креативните и просветителните достижения на нашите деца. 
 Няма по-емоционален ден за Вас, благи първокласници, от първия образователен ден, когато за първи път прекрачвате прага на учебното заведение и се срещате с българските букви. Буквите, които ще се трансфорат във вашия най-съкровен другар, най-ценен консултант и най-хубав ментор. Буквите, които ще са Ваш драгоценен ключ към образоваността. Само писаното словото ще Ви научи на всичко това, което извира от дълбините на човешката мъдрост.
Скъпи деца и възпитаници, със своите усмивки вие огрявате света и го оцветявате в пъстри цветове. Превръщате го в извор на скъпи благосъстояния, украсявате го с усмивките си. Книгата ще бъде най-хубавият Ви другар, най-правилният избор, най-мъдрият консултант. Гордейте се с българските букви, с родния ни език и със славното ни минало! Развивайте своите способности, творете със сърцата си! Нека знанието и игрите вървят ръка за ръка, а книгата бъде Ваш преподавател! Следвайте желанията си и не спирайте да мечтаете! Обичайте всичко българско и родно, пазете българските обичаи и традиции, съхранете любовта си към всичко съкровено! Вие сте нашето предстояще. Затова помнете предишното, пазете сегашното и гледайте самоуверено и гордо към бъдещето! 
Ето за какво, скъпи учители, подкрепяйте своите ученици, мотивирайте ги и ги стимулирайте, с цел да доближат до най-високия връх в своето обучение. Ако въобще би могло образованието да има връх, тъй като то е безпределно и скъпо. Съкровището, което всеки човек носи у себе си и което е неизменим сателит през целия му живот. Продължавайте да раздавате частици от своята обич към знанието на своите възпитаници! Творете със сърце и душа, с цел да имаме грамотни, образовани, знаещи и можещи бъдещи генерации, които да са горди с българския дух и просвета, с българското слово и с нашата история. 
Желая Ви здраве, професионална пристрастеност, креативна сила и позитивизъм!
Бъдете благословени!
   
Димитранка Каменова 
Кмет на Община Берковица
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР